Momente de neuitat
în Restaurantul Zimbru

Când vine vorba despre dulcele târg al Ieşilor şi despre poveştile care îl înconjoară, ne putem mândri cu unele dintre cele mai frumoase "bogăţii", indiferent că vorbim despre cultură, istorie sau industrie. Fabrica de bere de la Iaşi a fost menţionată pentru prima dată în luna august, în anul 1786. Patruzeci de ani mai târziu, Domnitorul Ioan Sandu Sturza i-a acordat un privilegiu lui Ştefan August, şi anume să producă băutura atât de îndrăgită în zilele noastre. Cunoscută sub numele de Berăria Veche sau Fabrica de bere Zimbru - Iaşi, berăria a reunit de-a lungul vremii cei mai de seamă oameni ai Iaşului.

Berăria a trecut prin mâinile mai multor proprietari care şi-au lăsat amprenta asupra produsului, asupra fabricii şi a împrejurimilor sale.

Grădina de vară, muzica vioaie şi berea blondă, proaspăt scoasă din gheţărie au făcut ca fabrica Zimbru să devină un simbol al Iaşului. Aşa cum este şi firesc, timpul şi-a lăsat amprenta asupra locului de pe malul râului Bahlui, iar dacă te poartă paşii prin zonă vei vedea că în locul vechii fabrici s-a ridicat semeţ hotelul care poartă numele berii de altădată. Şi pentru că gazdele cunosc povestea locului pe care îl au în grijă, şi-au propus să readucă ieşenilor băutura îndrăgită vreme îndelungată şi pun la dispoziţia muşteriilor săli pentru petreceri, camere unde să îşi odihnească trupurile şi, bineînţeles, faimoasa berărie.

Restaurant Zimbru   |   Bulevardul Chimiei nr. 2, Iaşi-România   |   Telefon: 0736.107.777